pH BAZO BALANS

Citrati + minerali u optimalnom odnosu - izvor energije

Dobra preventiva – Dobar imunitet dece


Starija gospođa sa pH BazoBalans pilates loptom
 

pH BazoBalans je prašak koji sadrži citrate - alkalne soli limunske kiseline i sve minerale i mikroelemente značajne za rast i razvoj dece.

Citrati – Krebsov ciklus – stvaranje energije

Krebsov ciklus (ciklus limunske kiseline / citratni ciklus) je ciklus koji se odvija u mitohondrijama ćelija. To je zapravo proces dobijanja energije za potrebe organizma kroz razgradnju sastojaka hrane (ugljeni hidrati, masti i proteini). Dobijena energija se skladišti u molekulima ATP-a i shodno potrebama organizma iz njih oslobađa.

Ključna karika Krebsovog ciklusa su citrati – soli limunske kiseline bez kojih ovaj proces ne bi mogao da se odvija.

U slučaju povećanih energetskih potreba organizma preporučuje se dodatno unošenje citrata u organizam kroz povećan unos voća sa citratima (limun, pomorandža ...) ili uzimanjem dodataka ishrani na bazi citrata kao što je pH BazoBalans prašak.

U Krebsovom ciklusu koji se odvija u ćelijama važnim za formiranje imunog odgovora (makrofage i dendritske ćelije) citrati se stvaraju u povećanoj koncentraciji jer su odgovorni za aktivaciju ovih ćelija. Citrati su stoga važni za imunitet organizma.

Citrati – alkalizacija

Citrati pomažu u očuvanju kiselo-baznog balansa organizma jer vrše poželjnu blagu alkalizaciju. Blaga alkalizacija organizma je posebno važna kod povećanog fizičkog napora jer se na taj način neutrališe povećana kiselost u mišićima nastala kao rezultat prekomernog stvaranja mlečne kiseline.

Alkalizacija urina je važna jer je povećana kiselost urina osnova za formiranje peska i kamena u bubregu.

Citrati se iz organizma izlučuju preko urina. Osim što alkalizuju urin, citrati imaju ulogu inhibitora kristalizacije kristala koji vode ka stvaranju peska i kamena. Pojava peska i kamena u bubregu je ređa kod dece i obično je posledica određenih poremećaja u metabolizmu. Kod dece čiji je organizam sklon stvaranju peska i kamena preporučuju se preparati na bazi citrata, kao što je pH BazoBalans prašak. Citrati sprečavaju nastanak oksalatnog peska i kamena u bubregu i povećavaju razgradnju već postojećeg oksalatnog, cistinskog ili uratnog kamena.

Minerali – rast i razvoj

pH BazoBalans prašak, osim što sadrži adekvatnu koncentraciju citrata, sadrži i sve neophodne minerale (kalijum, kalcijum, magnezijum) i mikroelemente (gvožđe, cink, mangan, bakar, selen, molibden, hrom, silicijum) neophodne za rast i razvoj dece.

Kalijum, kalcijum i magnezijum su važni za funkciju mišića.

Kalcijum, magnezijum, cink, mangan i silicijum su važni za zdravlje kostiju.

Magnezijum i bakar su važni za stvaranje vezivnog tkiva.

Mangan, bakar, selen i cink doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Gvožđe je značajno za formiranje hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

Molibden je važan za sintezu enzima.

Primena

  • Oslabljen imunitet
  • Povećan psiho-fizički napor
  • Bavljenje sportom
  • Pesak i kamen u bubregu     (prevencija i terapija)

Pakovanje: 200 g

Sastav: kalcijum-citrat, magnezijum-citrat, kalijum-citrat, natrijum-citrat, cink-citrat, bakar-citrat, gvožđe-laktat, mangan-glukonat, hrom (III)-hlorid, natrijum-molibdat, natrijum-selenit, silicijum-dioksid, maltodekstrin, laktoza.

Način upotrebe: 1 dozirnu kašiku pH BazoBalans praška (12 g) razmutiti u čaši tople vode, soka ili mleka. Preporučuje se po 1 dozirna kašika, ujutru i uveče.

Proizvođač: Conseko pharm, Beograd

pH BazoBalans kutija

Gde nabaviti?

pH BazoBalans prašak možete kupiti u apotekama, apotekama Lilly drogerija ili online.

kupite online