pH BAZO BALANS

Alkalizacija organizma – Prevencija osteoporoze


Starija gospođa sa pH BazoBalans pilates loptom
 

pH Bazo Balans je prašak za alkalizaciju organizma sa citratima - alkalnim solima magnezijuma, kalcijuma, cinka, kalijuma, bakra i natrijuma.

pH organizma

Za očuvanje zdravlja i zaštitu organizma od osteoporozeveoma je važno da se u organizmu održava kiselo-bazna ravnoteža, tako da blago preovladava alkalna (bazna) sredina. Blaga alkalnost podrazumeva fiziološke pH vrednosti krvi u opsegu od 7,36 – 7,44 i pH vrednost ćelijskih tečnosti 7,2. Organizam održava pH vrednosti konstantnim tako što u slučaju povećane kiselosti pokreće svoje regulatorne mehanizme. Jedan od mehanizama je oslobađanje alkalnih soli magnezijuma, kalcijuma i kalijuma iz kostiju koje imaju za cilj da neutrališu povećanu kiselost i spreče iskakanje pH vrednosti iz fizioloških granica. Na taj način, pH vrednosti ostaju konstantne, ali se narušava zdravlje kostiju koje gube važne gradivne minerale.

Kiselo-bazna ravnoteža organizma

Kiselo-bazna ravnoteža se može narušiti tokom starenja kada slabi funkcija bubrega što za posledicu ima povećanu kiselost organizma, zatim u stanju prekomerne fizičke aktivnosti kada se povećano stvara mlečna kiselina i povećava kiselost u mišićima, kao i usled neadekvatne ishrane u kojoj preovladava tzv. ’’kisela hrana’’ (meso, jaja i mlečni proizvodi).

Za održavanje optimalne kiselo-bazne ravnoteže preporučuje se izbalansirana, tzv. alkalna ishrana (ishrana bogata voćem i povrćem, sa manje mesa) i suplementacija alkalnim solima, kao što su soli limunske kiseline – citrati. pH BazoBalans prašak za oralni rastvor je dijetetski suplement koji sadrži alkalne citrate u kombinaciji sa važnim mineralima (kalijum, kalcijum, magnezijum) i esencijalnim mikroelementima (cink, selen, gvožđe, hrom, bakar, silicijum, mangan, molibden). Alkalni citrati, zastupljeni u pH BazoBalans prašku u visokoj koncentraciji, unošenjem u organizam obezbeđuju optimalan alkalizujući efekati na taj način sprečavaju razlaganje kostiju uzrokovano narušenom kiselo-baznom ravnotežom organizma.

Izgradnja kostiju

Za optimalno zdravlje kostiju, prevenciju njihovog razlaganja i zaštitu od osteoporoze, osim optimalne kiselo-bazne ravnoteže, veoma je važno i unošenje u organizam minerala I mikroelemenata koji učestvuju u izgradnji i održavanju građe kostiju. pH BazoBalans prašak za oralni rastvor u svom sastavu sadrži sve neophodne minerale i mikroelemente za zdravlje kostiju.

Minerali pH Bazo Balans praška:

Kalcijum-ključni gradivni sastojak kostiju

Magnezijum-koji ima značajnu ulogu u formiranju kostiju i mišića

Kalijum–u formi kalijum-citrata, koji sprečava gubitak kalcijuma i povećava koštanu masu

To što su kalcijum, magnezijum i kalijum u formi citrata u pH BazoBalans prašku je značajna prednost jer je dokazano da citrati obezbeđuju najbolju biološku raspoloživost ovim minerala organizmu.

Mikroelementi pH BazoBalans praška:

Cink - povećava sintezu kolagena u kostima i sprečava razlaganje kostiju

Selen - sprečava razlaganje kostiju

Gvožđe - važan kofaktor za sintezu kolagena kostiju

Hrom - učestvuje u izgradnji kostiju

Bakar - važan za unakrsno vezivanje molekula kolagena i elastina

Silicijum - učestvuje u sintezi kolagena i stabilizaciji koštanog matriksa

Mangan - utiče na povećanje koštane mase

Molibden - učestvuje u izgradnji kostiju

Mnogobrojne studije su pokazale da mikronutrijenti značajno doprinose popravljanju strukture kostiju.

Primena

  • Prevencija osteoporoze
  • Pomoć u terapiji osteoporoze
  • Terapija osteopenije
  • Dodatak ishrani sportista
  • Preventiva malignih oboljenja
  • Prevencija i terapija kamena i peska     bubregu

Pakovanje: 200 g

Sastav: kalcijum-citrat, magnezijum-citrat, kalijum-citrat, natrijum-citrat, cink-citrat, bakar-citrat, gvožđe-laktat, mangan-glukonat, hrom (III)-hlorid, natrijum-molibdat, natrijum-selenit, silicijum-dioksid, maltodekstrin, laktoza.

Način upotrebe: 1 dozirnu kašiku pH BazoBalans praška (12 g) razmutiti u čaši tople vode, soka ili mleka. Preporučuje se po 1 dozirna kašika, ujutru i uveče.

Proizvođač: Conseko pharm, Beograd

pH BazoBalans kutija

Gde nabaviti?

pH BazoBalans prašak možete kupiti u apotekama, apotekama Lilly drogerija ili online.

kupite online